Simon Does

Ik zeil al vanaf de lagere school met kleine boten en ben ruim 22 jaar de trotse bezitter van de Flecha Verda, een Kolibri 560. Maar ook op grotere boten zeilt hij graag. 10 jaar kwartiermeester op De Eendracht, Driehoek Noordzee en inmiddels vele trips op de Noordzee. Natuurlijk zeilt hij de Small Ships Race zelf altijd mee. Verschillende keren solo maar meestal met bemanning.

Eli Schellekens Van den Broek

Eli (1978) zeezeiler in hart en nieren. Meer dan 20.000 zeemijlen verder nog altijd verknocht aan de Kolibri 560. Grootste SmallShipDroom: Met Kolibri 560 #400 ‘Twee Gezusters’ het spoor volgen van Colin Muddie en Patrick Ellam.

Joost Ubbink

Ik ben Joost Ubbink. 60 jaar al, maar ook nog 20 soms. Ik zeil al 50 jaar en veel, in een grote variatie aan boten, maar de laatste jaren voornamelijk in mijn 22 voets Marsvin. Daarmee maak ik het liefst lange solotochten op zee.

Gerrit Broertjes

Geïnspireerd door Herman Jansen begon ik te dromen over Oceaanreizen. Maar de eerste overtocht begon op de Kaag, met mijn Sterntje van 4.25 m. Het smaakte goed! Na lang sparen konden we ons eerste zeewaardige schip veroorloven: De Varianta 6.50. Vele reizen volgenden op zee. Na het reizen over de Atlantic varen we nu op de Oostzee met onze Hallberg Rassy 382. Genieten van zoveel als mogelijk van prachtige ankerplaatsen.
 

Thijs van Someren

Mijn boot “Maria Tessel” een Etap 22 is door de jaren heen steeds meer toegerust voor het varen op zee. Ook ikzelf heb met kleine stappen steeds mijn kennis en ervaring en daarmee mijn zeewaardigheid uitgebreid. Van friese meren, naar Ijselmeer naar noordzee. Navigeren, s’nachts varen, veiligheid en vertrouwen op jezelf. Die ontwikkeling is een continu proces waarbij de reis minstens net zo mooi is als de bestemming.

Peter Schermer

Peter (1986) Als je het mij vraagt: Er is niets mooier dan je eerste zeemijlen te varen met een kleine boot. Op mijn 18e kocht ik een Victoire 22 waarmee ik in 2014 naar Göteborg zeilde. Tegenwoordig geniet ik van haar grotere broer. Vooral het vooruit denken, inzien wat gaat komen en hoe te handelen, is een onbeschrijfelijk genoegen, overgehouden aan alle mijlen met de kleine Victoire.