Informatiemiddag
Deze middag is toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over het varen met kleine schepen op zee. Verschillende ervaringsdeskundigen vertellen zeezeilen met kleine schepen, de (veiligheids)uitrusting, benodigde kennis etc. Er is veel ruimte voor vragen en contact met andere ervaren en minder ervaren schippers.

Datum:
Tijd: 14.00 – 17.00
Adres:

Presentatie Informatiemiddag 17 maart 2019: Klik hier!

Keukentafeltochtplanning
Deze avond is voor deelnemers aan de Small Ships Race. Met de kaart voor ons bespreken we het vertrek, de oversteek en de aankomst. Stroming, aanloop en aandachtspunten lopen we langs.

Datum:
Tijd: 20.00 – 22.00
Adres:

Vertrekkersavond
Deze avond is verplicht voor deelnemers aan de Small Ships Race. We bespreken de laatste details zoals het programma, de samenstelling van de marifoongroepen, weer en vragen.

Datum:
Tijd: 20.00 – 22.00
Adres:

Presentatie Vertrekkersavond 2019: klik hier

Zaterdag
Aanbrengen IJmuiden. Iedereen wordt uiterlijk zaterdag in de Seaport Marina in IJmuiden verwacht.

Zondag
Veiligheidscontroles in IJmuiden. Zonodig de laatste klusjes uitvoeren. Om 20.00 is het palaver met het weerrapport voor de komende dagen.

Maandag (vertrek)
Start om 6.00 (tussen de pieren). Dat betekent dat we om 5.30 losgooien in IJmuiden en dat om 5.15 we het laatste palaver hebben.

Dinsdag (aankomst)
Alle schepen lopen moe en voldaan Lowestoft binnen. Even opfrissen en daarna een gesprek met het Trofee-comité. Daarna heffen we het glas op de winnaars en dineren we gezamenlijk.

Woensdag (vervolg naar Pin Mill voor de liefhebbers)
Iedere schipper die het welletjes vindt kan nog even blijven hangen in Lowestoft of terug naar huis varen. De liefhebbers vertrekken rond 07.00 gezamenlijk richting Pin Mill.

Donderdag (vrije dag in Pin Mill)
Engels ontbijt scoren, biertje in de Butt&Oyster of een bezoekje aan Ipswich.

Vrijdag (terug naar huis)
Afhankelijk van het getij terug naar huis.

Zaterdag (weer thuis)
In de loop van de ochtend lopen de meesten weer hun haven aan de kust binnen. Sommigen liggen die dag ook al weer in hun thuishaven.